Sos od jogurta je gotovo univerzalan. Koristi se u širokom spektru, a naročito uz roštilj i kao dresng za razne salate i burgere. Fenomenalan je pratilac jela od ribe, pohovanog povrća i mesa. Neće nam trebati mnogo vremena i truda za pripremu, a benefiti od ovog umaka su veliki. Neposredan povod za današnju objavu je sutrašnji recept za tortilje sa piletinom i ovim sosom.
250 g gušćeg jogurta
1 kašičica senfa
1 kašika limunovog soka
1 kašika maslinovog ulja
začini:
2 čena belog luka
½ veze mirođije
½ kašičice origana
prstohvat šećera
malo bibera
so po ukusu
KORAK 1: Sitno naseckati beli luk i mirođiju.
KORAK 2: U dobro izmešanu smesu jogurta, maslinovog ulja, senfa i limunovog soka dodati začine (beli luk, mirođiju, origano, šećer, biber i so). Gotov sos držati u frižider do upotrebe. Ovaj umak ima još bolji okus sledećeg dana kada prenoći.
Prijatno, želi Vam Majstor Amater !
Sutra:
Kuva Majstor amater: Tortilje sa piletinom i sosom – „boli glava“
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare