Foto: Shutterstock

Ovo lagano, rekao bih jelo za različite ukuse - šampinjone u pavlaci sa rolnicama od šunke i sira, rado spremam i za doručak i za večeru.

Sastojci

300 gr šampinjona

1 glavica crnog luka

Malo maslinovog ulja

3-4 čena belog luka

So, biber, malo biljnog začina

½ veze peršunovog lista

200 gr pavlake za kuvanje

O autoru:

Za rolnice

Pršuta (može i praška ili šunka iz folije)

Kačkavalj

Zelene maslinke

Badem ili kikiriki

Priprema

Na malo maslinovog ulja propržiti iseckan luk, pa zatim dodati na listiće iseckane šampinjone i sasvim malo vode, pa dinstati oko 15 minuta na tihoj vatri dok voda potpuno ne ispari.

Dodati iseckan beli luk, vegetu, biber, so i na kraju pavlaku za kuvanje.

Krčkati sve sa pavlakom još 10-tak minuta dok ne uvri i postane lepa kašasta masa.

Još recepata Majstora amatera:

Skinuti sa šporeta i dodati naseckan peršunov list.

Preko lista pršute staviti list kačkavalja, a zatim posuti naseckanim zelenim maslinkama i bademom ili kikirikijem. Sve smotati u rolnicu i po dužini i učvrstiti čačkalicom (dobro je da liska kačkavalja bude nešto uža od šunke, kako sir prilikom zagrevanja ne bi curio iz rolne).

Peći na tihoj vatri u sasvim malo zamašćenom tiganju – po nekoliko minuta sa obe strane.

Šampinjoni i rolnice su zahvalne za serviranje, pa se potrudite da lepo izgledaju na tanjiru, ne manje nego što zaslužuje njihov prefinjeni ukus.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar