Od testenina koje spremam omiljena mi je pasta ala karbonara, a od ostalih prednost imaju pre, svih, one sa sosom od sireva. Jednoj od njih posvećujem današnji recept. Ne znam da li to činim zbog fenomenalne kombinacije ukusa ili zbog jednostavnog i brzog načina pripreme. Ako bolje razmislim, i jedno i drugo je u igri. I podjednako važno.
500 g njoka (kupovne vakumirane)
*
1 kašika putera ili 2 kašike maslinovog ulja
4 čena izgnječenog belog luka
1 dl suvog belog vina
1 kašičica senfa
300 – 400 g pavlake za kuvanje
100 g narendanog žutog sira
50 g parmezana
50 g gorgonzole
50 g mocarele
*
so i biber po ukusu
malo origana
malo svežeg lista peršuna
KORAK 1: Njoke spustiti u slanu kipuću vodu, a čim izađu na površinu, kuvane su.
KORAK 2: Na otopljenom puteru u tiganju propržiti beli luk i, čim lepo zamiriše, usuti belo vino. Dodati pavlaku, senf i sireve. Uz mešanje kuvati na laganoj vatri dok se sirevi ne otope i sos lepo ne zgusne. Na kraju posoliti, pobiberiti i dodati malo origana.
KORAK 3: u činiji za serviranje sjediniti njoke i sos i po želji i ukrasiti peršunom.
Posluženje
Ovako spremljene njoke poslužiti kao glavno jelo ili sa nekom lepo spremljenom šniclom.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Majstor amater: Prvo slatko od šljiva, pa onda sve „po redu“
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
BONUS VIDEO: KELERABA
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare