27.8. (c) Pohovane banane. Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Verovali ili ne među onima sam koji do skora, nisu nisu imali priliku probati pohovane banane – poslasticu očaravajućeg ukusa.

Prvi put, to se desilo u jednom kineskom restoranu gde je ovaj dezert neizostavno na meniju. I potražih kuvara koji mi nesebično otkri svoju recepturu. Već sutradan ova preukusna poslastica je bila na kućnoj degustaciji. Vrlo uspešnoj. Dodadoh još i kuglu sladoleda i nastade miks snova. Hvala bratu Kinezu.

Sastojci:

4 banane

2 jajeta

O autoru:

prezle za posipanje

cimet po ukusu

ulje za prženje

Za preliv:

60 g putera (ili margarina)

sok od 1 limuna

100 gr meda

27.8. (a) Pohovane banane. Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Priprema:

KORAK 1: U jednu posudu umutiti jaja sa cimetom, a u drugu nasuti prezle. Banane oguliti, narezati ih na kolutiće nekoliko cantimetara dužine, pa uvaljati ih u prezlu, a zatim u jaja sa cimetom, pa ponovo u prezlu.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Banane pržiti na srednje jakoj vatri i dubokom ulju, sve dok se ne formira zlatno-žuta korica. Ispržene kolutiće staviti na papirni ubrus koji će pokupiti višak masnoće.

KORAK 3 – preliv: U rastopljen puter dodati med i sok od limuna. Sve dobro promešati i maknuti sa vatre.

Posluženje:

Pohovane banane servirati na tanjire i preliti sa pripremljenim kremom od meda. Ja obično poslužim i kuglu sladoleda što je kombinacija snova.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar