Foto: Shutterstock

Jogurt kocke su veoma ukusan, sočan i čokoladan kolač koji se priprema brzo i bez miksera.

Jednostavna kombinacija čokolade (kakaoa), vanile i orašastih plodova, daje ovom „kocka-slatkišu“ ukus, koji će vam se zasigurno dopasti.

O autoru:

Isto koliko i jednostavnost, lakoća i brzina njegove pripreme. Kao ni jednu drugu, jednostavnost čini da je ova poslastica jednostavno superiorna.

Sastojci

3 šolje brašna

2 šolje šećera

3 kašike kakaoa

½ kesice praška za pecivo

1 kesica vanila šećera

naseckan orah, badem ili lešnik

3 šolje jogurta

½ šolje ulja

Napomena: 1 šolja je = 2 dl

Foto: Shutterstock

Za preliv:

120 gr čokolade

150 gr putera

10 kašika šećera

10 kašika mleka

Foto: Shutterstock

Priprema:

KORAK 1: Prvo dobro izmešati suve sastojke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i vanila šećer), a zatim dodati jogurt i ulje, pa sve umutiti ručnom mutilicom. Po želji u masu se mogu dodati i orašasti plodovi ili neko voće (kupine, maline, višnje…).

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Dobijenu masu sipati u pleh ili vatrostalnu činiju, a veličina posude birati zavisno od toga koju debljinu kolača želimo. Sud prethodno malo zamastimo i pospemo sa malo brašna, ili umesto toga obložimo pek-papirom. Kolač se peče u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 35-40 min. Najsigurnije je čačkalicom ili nožem proveriti da li je testo iznutra pečeno.

KORAK 3: U međuvremenu pripremiti preliv. U šerpicu staviti čokoladu, puter, šećer i mleko, a zatim uz mešanje na tihoj vatri sve rastopiti u izjednačenu glatku masu.

KORAK 4: Pečen kolač izvaditi iz rerne i odmah preliti još vrelom čokoladom. Površinu dekorisati sa orašastim plodovima po izboru i ostaviti da da se preliv stegne. Kada je ohlađen iseče se na kocke i služi.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Kuva Majstor amater: Bumbar je tu, „janjičari“ napred

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar