Servirati ih same ili uz neki namaz. Ja ih volim sa domaćom pilećom paštetom ili sirimaslom, a ponajviše urnebes salatom čiji je recept, koliko sutra pred vama.
Kada su u pitanju današnji brusketi, glavnu ulogu nesumnjivo ima beli luk. Osim što je izuzetno zdrav, beli luk je fantastičan dodatak mnogim jelima, koja obogaćuje i daje im, nezamenljiv ukus i aromu.
Toga se držim i ja. U većini najboljih kulinarskih igrica Majstora amatera prisutna je ova namirnica.
Elem, jelo pred Vama je idealan doručak, lagana večera, ali i savršena grickalica, sa ili bez nekog namaza. Dabome uz hladno pivo, dobro vino i čašicu razgovora. Ali miris belog luka. Šta ćemo sa očekivanim poljupcima sa partner(k)om? Problem ozbiljan, ali ne i nerazrešiv. U brusketima uživajte zajedno – sa njim, sa njom.
200 gr putera ili margarina,
1 kašika maslinovog ulja
4 čena belog luka (istisnutog kroz presu)
2 kašike sveže naseckanog peršuna
1 francuski hleb ili baget
150 gr kačkavalja (ili više, po ukusu)
KORAK 1: Baget, hleb ili lepinju iseći na kriške srednje debljine. Ako hoćemo još hrskavije bruskete, hleb iseći na tanje kriške.
KORAK 2 – namaz za bruskete: u rastopljen puteru dodati maslinovo ulje, peršun, beli luk i sve dobro izmešati.
KORAK 3: Kriške hleba premazati pripremljenim namazom, poređati u pleh obložen pek papirom i pokriti alu folijom.
KORAK 4: Rernu zagrejati na 200 stepeni C, ubaciti bruskete i peći 10 minuta. Izvaditi ih iz rerne, posuti ih kačkavaljem i peći ih u rerni, bez alu folije još nekoliko minuta.
Servirati ih same ili uz neki namaz. Ja volim da ih mažem sa domaćom pilećom paštetom i sirimaslom, a ponajviše urnebes salatom čiji će recept koliko sutra biti pred vama.
Sutra:
Majstor amater kuva: Urnebes salata – nije salata!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: