Kuva Majstor amater: Domaća pileća pašteta bez trunke hemije

Gastro 18. maj. 202112:15
Podeli:
Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Ja ovu sjajnu i zdravu domaću paštetu često koristim kao namaz za kanapee, ili kao nadev za punjena jaja i paradajz. Od sendviča sa bogatim namazom ove paštete, već sada mi ide voda na usta.

Možete li zamisliti koji se sve otpadni delovi piletine pakuju u nama dostupnu konzerviranu paštetu. O aditivima, konzervansima da ne govorimo. I deca nam to jedu. U vrtiću dobiju za doručak, pa traže i kući. Rešenje je u receptu pred Vama. Pašteta domaća, prava.

O autoru:

Ukusna, aromatična od čistog mesa i bez trunke hemije. Za Vas, ali i za vašu decu. Doručak, večera ili užina kakva se samo poželeti može. Ili preukusni kanapei sa baš tim namazom na prepečenom parčetu raženog hleba i dekoracijom od malo sira, kiselog krastavca, maslinkom. Mmmm, sa dobrim društvom, uz čašu vina ili hladnog piva… Ima li bolje!?

Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 pile

100 g suve slanine

15-tak zelenih maslina

3 kisela krastavca srednje veličine

3 tvrdo kuvana jajeta

2 čena belog luka

*

200 gr kisele pavlake

100 gr majoneza

2 kašike senfa

150 gr putera

1 kašičica origana

sok od 1 limuna

so, biber po ukusu

Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Priprema

KORAK 1: Od celog pileta skuvati dobru domaću vojvođansku supu. Kuvano pile izvaditi, odkostiti, ukloniti kožice i masnoću. Odvojiti čisto meso i ostaviti da se ohladi.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Ohlađenom mesu dodati slaninu, masline, krastavce, jaja i beli luk. Sve prvo samleti u mašini za mlevenje mesa (ili blenderu), a posle tu istu masu dobro umutiti mikserom. Zatim dodati preostale sastojke: kiselu pavlaku, majonez, , senf, puter, origano, sok od limuna, so i biber. Još jednom nanovo sve dobro izmiksati i pašteta je gotova. Ostaviti je u frižider da odmori 24 sata.

Posluženje

Ja ovu sjajnu domaću paštetu često koristim kao namaz za kanapeje, naravno sa začinima i dekoracijom, a fantastična je i kao nadev za punjena jaja i paradajz. Od sendviča, čiji je osnov bogati namaz ove paštete, već sad mi ide voda na usta.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Majstor amater: Rižoto sa gorgonzolom Italijan po dva osnova

Komentari

Vaš komentar