podgrevanje tortilja
Foto: George Dolgikh / Alamy / Alamy / Profimedia

Kuvar Edson Dijaz-Fuentes iz jednog meksičkog koktel bara objasnio je da ljudi često tortilje greju u mikrotalasnoj rerni, što je, kaže, velika greška. Tortilje treba da se podgrevaju - u tiganju.

„Nakon što ih izvadite iz mikrotalasne, one će tako vruće vrlo brzo da se stvrdnu“, rekao je.

Pročitajte još:

S druge strane, on savetuje zagrevanje tortilja u tiganju s malo maslaca. Čak i da je onda odmah pojedete praznu, tako ugrejana tortilja s maslacem će biti ukusna.

S njim se slaže i autorka i kuvarica Anjula Devi, koja dodaje da je tortilje najbolje zagrejati u tiganju, i to na laganoj vatri.

„U mikrotalasnoj će samo izgubiti vlažnost i teksturu“, rekla je Devi za Mirror.

Prema rečima stručnjaka, bitno je i da se tortilje ne greju na prejakoj vatri jer se tako brzo zalepe ili zagore, pa ih treba nekoliko puta pažljivo okrenuti.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar