Foto: Shutterstock

Iako se može praviti cele godine ova salata je idealna u julu, avgustu i septembru.

Baš dobro „legne“ po ovim vrućinama, a još je važnije što se tada pravi od svežih, a ne zamrznutih namirnica. Zato, iskoristite ovako izdašnu sezonu.

O autoru:

Sastojci:

100 g kukuruza šećerca

100 g pirinča

3 crvene paprike

so po ukusu

4 kašika maslinovog ulja

½ veze peršunovog lista

sok od pola limuna

šaka naseckanih orasa

Priprema:

KORAK 1: Mladi kukuruz kuvati 10-15 minuta, skinuti sa vatre i pustiti pod mlaz hladne vode i ocediti. Skuvati i pirinač, a paprike ispeći cele na plotni ili roštilju, oguliti ih pa izrezati na kockice.

Foto: Shutterstock

probajte još:

KORAK 2: Spojiti skuvani pirinač, kukuruz šećerac i ispečenu papriku. Sve posoliti, dodati peršun, posuti maslinovim uljem i limunovim sokom, naseckanim orasima i sve dobro izmešati. Salatu staviti u frižider do služenja.

Posluženje:

Ovako spremljena salata odlično se slaže sa jajima, jelima od ribe i piletine, ali i sama, kao obrok salata. Servirati je dobro ohlađenu i dekorisanu peršunom i 1-2 kriške paradajza.

Savet uz ovaj recept

Nećete pogrešiti ukoliko ovoj salati, na kraju dodate jednu kocku izdrobljenog feta sira.

Prijatno, želi Vam Majstor Amater!

Sutra:
Kuva majstor amater: Zapečeni spanać i sir, a meso po volji

***

Bonus video: Domaćinske Priče: Valdorf salata sa kozicama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar