Šta dobijemo kada spojimo ukuse kajsije, mladog sira, vanile i limuna? Lagani, osvežavajući i pravi pravcati letnji kolač. Sezona kajsije, ove ukusne letnje voćke se primiče kraju. Krajnje je vreme da ju pretvotite u džem ili barem spremite ovaj ukusni desert. Da se kajali ne bi…
Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
2 kesice vanila šećera
200 g mladog sira (neslanog ili malo slanog)
1 dl jogurta
½ dl ulja
korica od 1 limuna – narendana
250 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
*
500 g očišćenih kajsija
*
šećer u prahu za posipanje
kokosovo brašno po želji za posipanje
Priprema:
KORAK 1: Mikserom dobro umutiti jaja, šećer i vanilu. Kada se šećer istopio, umešati sir, jogurt, ulje i limunovu koricu. Postepeno dodavati brašno u kome je prašak za pecivo. Sve miksati najmanjom brzinom, dok se masa lepo ne sjedini.
KORAK 2: Dobijeno testo sipati u kalup ili pleh zamašćen ili obložen pek papirom. Po celoj površini složiti prepolovljene kajsije presečenom površinom na gore i blago ih utisnuti u testo.
KORAK 3: peći u u zagrejanoj rerni na 180°C 30-tak minuta. Pred kraj pečenja kada je testo po površini lepo porumenilo, kolač prekrijte alu folijom.
Posluženje:
Kada je gotov, delove kolača između kajsija posuti šećerom u prahu, a ukoliko volite u šećer dodajte i kokosovo brašno. Kolač ohladiti i poslužiti.
Prijatno, želi Vam Majstor Amater!
Sutra:
Majstor amater: Paprike punjene krompirom – sad ili nikad!
Pratite nas i na društvenim mrežama: