Kuva Majstor amater: Čoko-banana kocke za dugo toplo leto

Gastro 07. jul. 202112:36
Podeli:
Čoko banana kolač Majstor amater
Foto: Shutterstock

Teško ko može odoleti fantastičnoj kombinaciji čokolade i banane. Pogotovo kada je u pitanju čoko-banana kolač.

Bez po muke i brzo spremljen.

O autoru:

Okrepljuje i obećava slastan i osvežavajući ukus u ovom dugom, toplom letu.

Sastojci

150 gr brašna

200 gr šećera

1 kesica vanila šećera

50 gr kakaoa

1 kesica praška za pecivo
*
1 banana

1 jaje

150 ml vruće vode

70 ml mleka

70 ml ulja

Glazura:

malo putera

200 gr čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

Čoko banana kolač Majstor amater
Foto: Shutterstock

Priprema

KORAK 1: U posudu staviti i dobro promešati sve suve sastojke (brašno, šećer, vanilu, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo).

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: U drugoj posudi umutiti jaje i izgnječenu bananu, dodati mleko, vodu i ulje, pa mutiti i dalje ručnom mutilicom dok se ne dobije lepo sjedinjena masa.

KORAK 3: Pomešati i zajedno umutiti suve sa tečnim sastojcima. Ovako pripremljena smesa sada spremnu za pečenje. Nasuti ju u pleh veličine oko obložen pek papirom

KORAK 4: Pleh (30×20 cm) obložen pek papirom, napuniti pripremljenom smesom i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C. Ostaviti kolač da se hladne, a za to vreme pripremiti glazuru.

KORAK 5 – glazura: U sud sa otopljenim puterom dodamo čokoladu i već zagrejanu pavlaku. Sve neprekidno mešati na tihoj vatri dok se čokolada i puter ne otope i ne postanu lepa kremkasta masa. Glazuru stavljamo preko kolača i ostavimo neko vreme da se glazura prohladi na sobnoj temparaturi, kada će definitivno biti spreman za frižider.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:
Majstor amater: Pravi li se gde BOZA, nekada kultni napitak?

***

Bonus video: Ovo su posne dijete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar