Kremasti čoko mafin u šolji gotov za pet minuta

Podeli:
kolač u mikrotalasnoj
Foto: Elena Veselova / Alamy / Alamy / Profimedia

Sve što vam treba za superukusni kremasti čokoladni mafin u šolji jesu – šolja, nekoliko sastojaka koje već verovatno imate u kuhinji i mikrotalasna pećnica.

Osim što je vrlo ukusan, ovaj kolač je mnogima omiljen i jer se sprema doslovno za pet minuta, pišu na sjatu Kulinarske čarolije.

Sastojci:

1 jaje
4 kašike brašna
4 kašike šećera
2 kašike kakaoa
3 kašike mleka
3 kašike ulja

Pročitajte još:

Priprema:

Razbijte jaje pravo u šolju od 2,5 dl ili malo veću po želji. Umutite jaje, pa dodajte šećer, brašno i kakao. Dobro promešajte, pa dodajte mleko i ulje. Ponovo promešajte dok smesa ne postane glatka i svilenkasta. Posebno vodite računa o ivicama na dnu.

Stavite šolju u mikrotalasnu pećnicu. Videćete kako će kolač krenuti da izlazi iz šolje, ali neće pobeći. Posle dva minuta vaš kolač će biti gotov. Možete ga preručiti na tanjir ili jesti pravo iz šolje. Po želji ga prelijte čokoladnim sirupom ili umućenom pavlakom i ukrasite omiljenim voćem.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar