kolač
Foto: shutterstock

Ukusna letnja torta sa kremom i šumskim voćem je savršena i za proslave i za male noćne zalogaje.

Ovu osvežavajuću tortu ostavite u frižideru nekoliko sati, a onda je pospite šumskim voćem. Dekorišite umućenom slatkom pavlakom i pečenim listićima badema, piše 24sata.hr.

Sastojci:

Kora

3 jaja

100 grama šećera

Vanilin šećer

2 kašike vruće vode

Pročitajte još:

80 grama oštrog brašna

40 grama gustina

Prašak za pecivo

20 grama kakaa

Krem

350 grama šumskog voća

70 grama šećera

12 g želatina

4 kašike hladne vode

3 dl slatke pavlake

250 grama maskarponea

Dekoracija

200 grama šumskog voća

Preliv za torte

3 dl slatke pavlake

Listići badema

Priprema:

Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu mutite dok ne dobijete gust krem. Dodajte brašno pomešano s gustinom, praškom za pecivo i kakaom. Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta. Pečenu koru ohladite i vodoravno isecite na dva dela.

Pročitajte još:

Za krem – šumsko voće pomešajte sa šećerom u prahu. Želatin prelijte s četiri kašike hladne vode i ostavite da stoji 10 minuta i nabubri. Lagano zagrejte želatin da se otopi (ne sme da provri), uz mešanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno polako zagrejte, a zatim ostavite da se ohladi.

Slatku pavlaku mešajte mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag, umešajte maskarpone, a zatim i ohlađeno voće. Pola kore stavite na tacnu, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite pola krema. Prekrijte drugom korom i zatim premažite preostalim kremom.

Tortu ostavite u frižideru nekoliko sati. Pospite je šumskim voćem i prelijte prelivom za torte. Dekorišite umućenom slatkom pavlakom i listićima badema. Isecite tortu na 12 delova.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram