pita sa trešnjama
Foto: Profimedia

Pravljenje pite ne mora da bude veliki posao. Uz ovaj recept biće to pravo uživanje. I spremanje i pečenje završićeš za manje od sat vremena, a po želji možeš da koristiš ili kupovne ili domaće kore.

Trešnje su prvi izbor jer ih ne viđamo često u pitama, ali slobodno biraj sezonsko voće po želji. I ubaci malo cimeta u prahu ako ga voliš.

Sastojci:

2 čaše jogurta

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

100 ml ulja

300 g griza

200 g šećera

1 pakovanje kora za pitu

1 kg trešanja

rendana limunova kora

Pročitajte još:

Priprema:

Pomešaj jogurt sa uljem, šećerom, grizom, vanilin šećerom i praškom za pecivo. Premaži koru smesom, položi preko nje drugu koru i ponovo je premaži, a zatim stavi i treću koru. Zatim po toj trećoj kori rasporedi voće, pospi rendanom limunovom korom i urolaj. Pitu premaži i spolja filom. Materijala ćeš imati za još jednu savijaču. Pitu stavi u podmazan pleh ili ga obloži pek-papirom i peci oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Služi je toplu uz kuglu sladoleda od vanile, a možeš je i posuti šećerom u prahu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar