Brz i lak recept za hrskavu pohovanu piletinu iz Meka

Podeli:
recept piletina iz meka
Foto:Shutterstock/Deman

Obožavalac McDonald's hrane i amaterski kuvar Niko na svom Jutjub kanalu podelio je recept za pileće medaljone, poznatije kao nuggets, u kojima možete uživati tokom vikenda.

Priprema je zaista jednostavna i brza, samo sledite uputstva.

Sastojci:

236 ml vode

2 jajeta

2 kašike senfa

1 kašika belog i crnog luka i bibera u prahu i soli

64 g kukuruznog brašna

128 g belog glatkog brašna

1 pakovanje pilećih grudi, bez kože i kostiju

Priprema:

Prvo pileća prsa ubacite u blender s jednom kašikom soli i jednim jajetom, prenosi The Sun.

„Blendirajte piletinu dok ne dobijete nešto između paste i mlevenog mesa“, savetuje Niko.

U jednu posudu stavite kukuruzno brašno, a od mlevene piletine oblikujte medaljone – to ćete najbolje uraditi rukama koje ste prethodno lagano nakvasili vodom. Svaki medaljon uvaljajte u kukuruzno brašno, otresite višak i položite na tiganj.

Pročitajte još:

Sada je vreme da napravite smesu za pohovanje. U velikoj posudi pomešajte obično brašno, jaje, senf, beli i crni luk, biber i so i još malo kukuruznog brašna. Dobro pomešajte dok ne dobijete smesu fine teksture – niti previše retka, niti pregusta. Uvaljajte svaki medaljon u smesu i stavite ih u zamrzivač na jedan sat. Niko za prženje koristi kanola ulje, ali kaže da možete koristiti koje god imate kod kuće.

„Ubacite medaljone u zagrejano ulje i pržite pet minuta. Izvadite ih napolje, ocedite i ostavite par minuta da odstoje. Zatim ih ponovo pržite u ulju, ali ovaj put tri, četiri minuta. Ocedite ih na papirnom ubrusu i poslužite uz pržene krompiriće i omiljeni sos.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar