koncert kolarac julijan rahlin
Sara Mekelrevi, Julijan Rahlin Foto: Julia Wesely /Promo

Velika zvezda klasične muzike, violinista, violista i dirigent, Julijan Rahlin održaće koncert za violinu i violu 12. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, zajedno sa svojom suprugom, violinistkinjom Sarom Mekelrevi, saopštili su organizatori.

Na programu će se naći kompozicije Mocarta, Bartoka, Vjenjavskog, Pendereckog i Prokofjeva. Julian Rahlin, poreklom iz Litvanije, jedna je od najpoznatijih umetničkih ličnosti našeg vremena. U svojoj karijeri dugoj preko 30 godina, višestruki interesi i talenti odveli su Rahlina širom sveta kao dirigenta, soliste, izvođača, kamernog muzičara, predavača i umetničkog direktora. Kao violinista, Rahlin je scenu delio sa skoro svim većim orkestrima i dirigentima.

koncert kolarac julijan rahlin
Julijan Rahlin Foto: Ashley Klassen /Promo

Njegovi nastupi oduševili su publiku širom sveta, a njegove energične i emotivne interpretacije postavile su ga na čelo klasične muzike. Instrumenti na kojima Rahlin svira su violina Stradivari „ex Liebig”, iz 1704. godine i viola Lorenco Storioni iz 1785. godine, piše u saopštenju CEBEF-a.

Blisko je sarađivao sa Kšištofom Pendereckim, Gijom Kančelijem, Vangelisom i Lerom Auerbah, čija je dela premijerno izvodio. Takođe je sarađivao i sa Džonom Malkovičem, Žerarom Depardjeom i Rodžerom Murom. Nekoliko puta je veoma zapaženo nastupao i u Srbiji, na oduševljenje domaće publike, dodaje se.

koncert kolarac julijan rahlin
Sara Mekelrevi Foto: Julia Wesely /Promo

Njegova supruga, Sarah Mekelrevi jedna je od retkih muzičara podjednako virtuoznih na oba instrumenta, violini i violi. Nastupala je kao solista u sezoni 2021/22 sa  Helsinškom filharmonijom, Praškom filharmonijom, Varšavskom filharmonijom i Kraljevskom Liverpulskom filharmonijom.
Ulaznice po ceni od 1000 i 1500 dinara mogu se nabaviti onlajn na sajtu Kolarčeve zadužbine, kao i na blagajni Kolarca. Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Bonus video: Džejms Din – princ Holivuda koji je svoje buntovništvo platio glavom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar