Foto: Promo/Beogradska filharmonija

Za prvi nastup posle četiri godine proslavljenog dirigenta Zubina Mehte sa Beogradskom filharmonijom, zakazan za 10. jul u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, vlada ogromno interesovanje publike, pa je već juče dva sata uoči starta prodaje ulaznica formiran ogroman red ispred blagajne Kolarca, saopšteno je iz Filharmonije.

Mehta će na koncertu 10. jula sa početkom od 20 sati, koji će biti u znaku Bramsa i Betovena, po deseti put predvoditi Beogradsku filharmoniju.

Koncert će, u skladu sa dozvolom Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, biti održan u punom kapacitetu Velike dvorane Kolarčeve Zadužbine – 883 sedišta.

Od juče, kada su ulaznice za ovaj događaj puštene u prodaju, vladalo je veliko interesovanje publike. Čak je formiran ogroman red ispred blagajne Kolarca dva sata uoči starta prodaje karata, koje se mogu kupiti i preko Kolarčevog onlajn sistema.

Legendarni maestro, koji je poslednji put nastupio sa Beogradskom filharmonijom 2017. godine na Ušču, ovoga puta će izvesti „Pastoralnu simfoniju“ Ludviga van Betovena i Prvu simfoniju Johanesa Bramsa.

Zubin Mehta
Zubin Mehta Foto:Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Zubin Mehta je pre 63 godine prvi put nastupio sa našim orkestrom, zbog čega je nedavno poručio:

„Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra – Beogradskoj filharmoniji, koju poznajem još od 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar