Isidora Žebeljan i Zoran Erić, Foto: Tanjug/RADE PRELIC, Printscreen/RTS

Isidora je bila fantastična, najmlađi akademik, osoba čiji opus je sjajan. Od studentskih dana pa do danas, kada je istaknuti kompozitor, bila je neponovljiva, kaže profesor Fakulteta muzičke umetnosti Zoran Erić o Isidori Žebeljan koja je preminula danas u 54. godini života.

– Za mene je neshvatljivo i ne mogu da poverujem da Isidore više nema, da o njoj sada govorimo u nekom drugom vremenu. Od nje smo toliko još mnogo očekivali. Bila je vredna, sjajna i mogla je još toliko odličnih kompozicija da napiše. Ovo je toliko iznenada i neshvatljivo, da mi je teško i da mislim o njoj kao o nekome koga više nema – dodaje istaknuti kompozitor za Nova.rs.

Erić je bio Isidorin kolega na Katedri za kompozociju i orkestraciju Fakulteta muzičke umetnosti.

– Sećam se Isidore kao studentkinje profesora Trajkovića, koji nažalost takođe više nije sa nama. Sećam se Isidore kao koleginice. Sećam se njenih dela. I kao kompozitor i kao pedagog bila je neponovljiva – rekao je Erić.

Iz bogatog opusa Isidore Žebeljan Erić je izdvojio njenu diplomsku kompoziciju.

– Meni je posebno draga njena diplomska kompozicija „Pikarske scene“ za simfonijski orekstar koja je pokazala da će Isidora biti veliki kompozitor. Od samog početka je bilo jasno da će Isidora biti neko ko nije iz ovoga doba. Posebna u svakom pogledu – istakao je Erić.

On je dodao da su njeni studenti uvek bili puni hvale o njoj kao pedagogu.

– Koliko je bila sjajna svedoči da su njeni studenti danas uspešni kompozotori i ovde i van zemlje. Izvrsna je – naglasio je Zoran Erić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar