Olivera Zulović Foto: Milica Milenković

U knjižari Bookastore u Beogradu, predstavljen je roman Olivere Zulović „Priručnik za solidan život“. O romanu, njegovom nastanku, neobičnim junacima, detinjstvu i tome zašto je knjiga posvećena svim nesavršenim roditeljima, razgovarali su novinarka Iva Parađanin i autorka.

„Priručnik za solidan život“ objavljen je u okviru LOM izdavaštva, dok je korice knjige, sa kojih vas kroz dvogled posmatra dete, kreirala i osmislila mlada umetnica Hana Piščević.

Foto: Promo

Iva Parađanin je istakla da je roman zbog svoje nesvakidašnje forme i slojevitih poruka koje nosi, već privukla pažnju čitaoca. Glavni junaci su Ljubica i Ljuba koji čitaoce putem svojih iskrenih i “dečijih” razgovora, vode kroz njihovo prijateljstvo i odrastanje.

“Ljubici i Ljubi zajednička je osetljivost. To je tačka koja ih povezuje. Osetljivost ih međutim ne parališe već ih vodi u akciju. Oni ne saosećaju sa distance već hrabro pomažu onima kojima je pomoć potrebna i tako ispravljaju stvari. Kad odrastemo osetljivost postaje neželjena osobina. Dobija značenje slabosti, i u suprotnosti je sa onim što svet danas želi od ljudi. Međutim, na našu sreću ona je i dalje prisutna. Nosimo je kao beleg, kao znak međusobnog raspoznavanja. Zbog toga mislim da je ova knjiga za nas osetljive” kaže autorka.

Bonus video – Veza, brak, razvod: Život tinejdžera na Youtube-u – gosti Ana Martinoli i Radmila Vulić Bojović

Komentari

Svi komentari (0)