Foto: Promo/ULUPUDS

Zlatno pera Beograda - 16. Međunarodni bijenale ilustracije, 51. po redu, biće otvoreno večeras u Konaku kneginje Ljubice sa početkom od 19 sati, saopštili su organizatori iz ULUPUDS-a.

Glavni program tradicionalne manifestacije predstavlja radove domaćih i inostranih učesnika koji će moći da se pogledaju do 3. decembra.

Biće izložene, kako navode organizatori, sve vrste ilustracija namenjene knjigama, časopisima, novinama, bibliofilskim izdanjima, autorskom stripu, crtanim i animiranim filmovima, elektronskim medijima, kao i ekslibrisi.

Postavka obuhvata radove 130 ilustratora iz Srbije i sveta, a među internacionalnim autorima ističu se, bar po brojnosti, ilustratori iz Irana.

Rad Bogdana Kršića Foto: Promo/ULUPUDS

U Konaku u kom se odvija glavni program, biće prezentovani i radovi Bogdana Kršića (1932 – 2009), koji se predstavljaju publici u znak sećanja na dobitnika nagrade Zlatnog pera.

U izložbenom prostoru Galerije Žad u Muzeju primenjene umetnosti sutra će biti otvorena izložba iranske umetnice Nušin Sagedian, dobitnice Gran pri nagrade – 50. Zlatnog pera Beograda i trajaće do 4. decembra.

Rad Nušin Sagedian Foto: Promo/ULUPUDS

U okviru pratećeg programa ove manifestacije u Galeriji Singidunum 14. decembra biće otvorena izložba specijalnog gosta 51. Zlatnog pera Beograda Lorenca Čekotija LRNZ-a iz Rima, koja će trajati do 25. decembra.

Bonus video:

Pikasova umetnost