Milan Vlajčić i Žikica Simić Foto: Vesna Lalić, Zoran Lončarević/Nova.rs

Poznavali smo se pošto smo obojica ljubitelji muzike, filma i književnosti, pa smo se tu i tamo sretali, učestvovali na raznoraznim tribinama, i pričali pre i posle tih tribina, priseća se Žikica Simić za Nova.rs svog druženja sa Milanom Vlajčićem, koji je juče preminuo u 83. godini.

– Milan Vlajčić je prvi dobio nagradu Fondacije “Tanja Petrović”, a ja sam dobio drugi. Tako da je on meni uručio tu nagradu pošto je takva procedura. Inače smo se poznavali pošto smo obojica ljubitelji muzike, filma i književnosti, pa smo se tu i tamo sretali, učestvovali na raznoraznim tribinama, i pričali pre i posle tih tribina… – kaže muzički kritičar i psiholog Žikica Simić za Nova.rs prisećajući se svojih susreta sa novinarom i kritičarem Milanom Vlajčićem.

Žikica Simić dodaje da su njegovi susreti sa Milanom Vlajčićem uvek bilo lepo i prijatno druženje sa jednim obrazovanim I kulturnim čovekom.

I na ulici kada bi smo se sreli uvek bi to bio neki fini razgovor, a u poslednje vreme ih je on završavao opservacijama na muziku Lucinde Vilijams, koju je on prvi put čuo u mojim emisijama i za koju je smatrao da je največi autor u rokenrolu nakon Boba Dilana. Oko toga smo se takođe slagali i prepričavali smo te njene pesme – zaključuje Simić.

Novinar, književnik i kritičar portala Nova.rs Milan Vlajčić preminuo je juče iznenada u 83. godini u Beogradu.

Bonus video – Milan Vlajčić: U petoj brzini kroz umetnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare