Foto: Promo/RED; RTS Studio 6

Kompozitorka Isidora Žebeljan i grupa "Stray Dogg” iz Beograda i gudački orkestar HRH The Countess of Wessex iz Velike Britanije nastupiće na onlajn koncertu 25. juna od 17.15 sati u čast rođendana kraljice Elizabete, najavljeno je iz britanske ambasade u Srbiji.

Britanska ambasada u Beogradu će povodom kraljičinog rođendana organizovati onlajn koncert na svojoj Fejsbuk stranici umesto uobičajene proslave zbog pandemije koronavirusa, navodi se u saopštenju iz ambasade i dodaje se da postoji mogućnost da nakratko nastupe i britanska ambasadorka Šan Meklaud i ambasadorka Srbije u Londonu Aleksandra Joksimović, s obzirom na to da su obe pijanistkinje.

„Muzika je tradicionalno odlika kraljičinih rođendana. Muzičari su nastavili da donose utehu drugima u ovim teškim vremenima putem onlajn koncerata. Iako ne možemo da 2020. održimo veliki prijem u Beogradu za kraljičin rođendan, želimo da izrazimo podršku muzičarima u Srbiji i Velikoj Britaniji i iskoristimo ovu priliku da skrenemo pažnju na fondove za podršku muzičarima u ovom teškom vremenu“, poručila je ambasadorka Šon Meklaud.

Pored koncerta koji će biti uživo prenošen, biće organizovana i zakuska uz čaj za prodavace „Lica ulice“ i lokalne volontere Crvenog krsta, navode u ambasadi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar