Zrenjaninski bend Direct Drive poneo je laskavu titulu pobednika 55. izdanja rok festivala "Gitarijada" u Zaječaru.

Poslednje veče Zaječarske Gitarijade sinoć je obeležila rekordna poseta – više od 20.000 ljudi i vrhunski koncerti takmičarskog i revijalnog dela.

Pet finalista dalo je svoj maksimum u želji da osvoji glavnu nagradu, ali nijanse su odlučivale i jednoglasnom odlukom žirija, na čijem čelu je bio rokonačelnik Bil Guld (član slavnog benda Faith No More), bend Direct Drive iz Zrenjanina pobedio je na 55. Gitarijadi.

Zaječarska gitarijada Foto:FOTO TANJUG/ZORAN MILIC

Nikola Nenin iz grupe Direct Drive je najbolji vokal 55. Gitarijade i njemu je pripala nagrada  „Momčilo Moša Radenković“.

Beogradska pop rok grupa Alisa u subotu veče je zagrejala publiku hitovima „Sanja“, „Kesten“, „Sećanja“ i „Pijane noći“, da bi prepustila binu Van Goghu.

Zaječarska gitarijada Foto:FOTO TANJUG/ZORAN MILIC

Pank rok grupa Goblini iz Šapca izavala je erupciju energije, na čijem talasu je neumorni lider, pevač Branko Golubović Golub nastupao do ranih jutarnjih sati. „U magnovenju“, „Cipjonka“, „Daleki put“, „Anja, volim te!“ i „Ima nas“ izvukli su i poslednji atom snage iz oduševljene publike.

Gitarijada po 55. put u potpunosti je opravdala titulu najstarijeg festivala na Balkanu i već krenula sa pripremama za sledeće izdanje.

Tokom četiri dana nastupe su imale grupe OPS na čelu sa glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem, Kerber, Bajaga i instruktori, Kiki Lesendrić i Piloti, i drugi. Od stranih imena, „Gitarijada“ je proteklih godina ugostila britanske rok zvezde Bilija Ajdola i dva puta grupu Uriah Heep.

Zaječarska gitarijada Foto:FOTO TANJUG/ZORAN MILIC

Bonus video:  Koncert Iron Maiden-a u punoj Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar