Banjaluka, Petrijin venac
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Predstava "Petrijin venac" beogradskog pozorišta Atelje 212 proglašena je za najbolju na 24. Teatar festu "Petar Kočić", koji je održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, odlučio je stručni žiri, pišu "Nezavisne".

Član žirija Milica Kralj rekla je da je ta predstava kompletna po dejstvu na publiku, vizuelnom identitetu, neobičnoj i neočekivanoj dramatizaciji i po izuzetnim glumačkim kreacijama.

Glumice iz predstave Marta Bjelica, Jovana Gavrilović i Milica Mihajlović dele nagradu za najbolju glumicu, dok je za najboljeg glumca proglašen Boris Šavija, koji je igrao u predstavi „Jugoslavija, moja otadžbina“ u koprodukciji Gledališča Koper iz Slovenije i Pozorišta Prijedor.

Foto: Boško Đorđević/Promo/Atelje 212

Šavija je rekao da je uloga oca Nedeljka jedna od najkompleksnijih koje je do sada igrao i da će je pamtiti po „golgoti“ koju je predstava prošla jer je bilo raznih peripetija dok nije ugledala svetlost dana.

Na repertoaru ovogodišnjeg Teatar festa bilo je šest predstava – „Kaštel u jezeru“ Narodnog pozorišta Sombor, „Cement Beograd“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Petrijin venac“ Ateljea 212, „Kod `Večite slavine`“ Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, „Jugoslavija, moja otadžbina“ u koprodukciji Gledališča Koper iz Slovenije i Pozorišta Prijedor, te „Šćeri moja“ Crnogorskog narodnog pozorišta.

Dodelom nagrada i priznanja i koncertom u čast nagrađenih sinoć je svečano zatvoren 24. Teatar fest „Petar Kočić“.

Bonus video: Beogradski sindikat ne prekida koncert ni po kiši

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare