Foto: Dunav Film Fest/Promo

Projekcijom filma “Ime naroda” reditelja Darka Bajića i dodelom “Dunavske lađe” filmu “Sestrica” rediteljskog dua Stefani Čuat i Veronik Rejmond, sinoć je završen 3. "Dunav Film Fest".

Glavni žiri „Dunav Film Festa“, koji su činili Hristina Popović (predsednik), Mladen Đorđević i Filip Đurić, jednoglasno je odlučio da najboljim filmom festivala u konkurenciji sedam ostvarenja, proglasi film „Sestrica“.

Nagradu za najbolju režiju odneo je Kristijan Pecold za film „Undine“, dok je Ilja Zofin osvojio nagradu za najbolji scenario za ostvarenje „Časovi persijskog“.

Glumac Lars Ajdinger je svojom maestralnom glumom u dva filma „Sestrica“ i „Časovi persijskog“ ubedljivo odneo nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Foto: Dunav Film Fest/Promo

Nagrade je dodelio i mladi žiri u sastavu: Maja Novaković, Momir Milošević i Nikola Polić.

Njihovom odlukom „Dunavska lađica“ je pripala ostvarenju „Undine“ reditelja Kristijana Pecolda, koje je proglašeno najboljim filmom.

Nagradu za najboljeg mladog autora dobio je rediteljski duo Mina Mileva i Vesela Kazakova za film „Mačka u zidu“, a priznanje za najbolje glumačko ostvarenje ponela je hrvatska gumica Lana Barić za ulogu u filmu „Eden“, rediteljke Agnjes Kočiš.

Foto: Dunav Film Fest/Promo

Nakon dodele nagrada prikazan je film „Ime naroda“ Darka Bajića, čijom premijerom je nedavno otvoren Festival evropskog filma Palić.

Projekciji su prisustvovali članovi autorske i glumačke ekipe: glumci Ana Franić, Igor Benčina i Anja Pavićević, scenarista Kosta Peševski i reditelj Darko Bajić.

U okviru 3. „Dunav Film Festa“ prikazano je 30 ostvarenja na tri lokacije – Mali grad Smederevske tvrđave, Trg kod Karađorđevog trga, Brod Pristan i onlajn na platformi mojoff.net.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar