Andrija Milošević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Teatar na Brdu prestaje sa radom u sali u kojoj je do sada bio, objavio je glumac i osnivač Andrija Milošević na svom Instagram profilu.

Teatar na Brdu koji je otvoren 2018. godine na Banovom brdu, moraće da napusti prostorije Kulturnog centra „Čukarica“, saopštio je Milošević koji je zajedno sa kolegom Viktorom Savićem osnovao ovo pozorište.

– Ovim putem vas informišemo da smo obavešteni da, nažalost, neće doći do produžetka saradnje sa opštinom Čukarica. Samim tim, Teatar na Brdu prestaje sa radom u sali u kojoj je do sada bio – napisao je na Instagramu.

Milošević je podsetio šta su sve uradili tokom protekle četiri godine. Teatar na brdu je otvoren 2018. godine premijerom predstave „Šećer je sitan osim kad je kocka“, a od tada su odigrane 394 predstave, prodato je 125.196 ulaznica, a 8.997.403,00 dinara je zahvaljujući tome uplaćeno na račun Kulturnog centra Čukarice na ime zakupa sale.

– Kroz scenu Teatra na Brdu je prošlo preko 30 najeminentnijih glumaca, reditelja i dramaturga. Energiju našem Teatru su takođe davali i mnogi mladi stvaraoci koje smo angažovali i na taj način ih afirmisali u umetničkom svetu. Dali smo priliku studentima da rade kao razvodnici, scenografima i kostimografima da sarađuju sa nama. I svi smo davali svoj maksimum – poručio je glumac zahvalivši se svima na podršci i za kraj najavio poslednju predstavu koja će biti odigrana večeras.

Bonus video: Andrija Milošević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar