Foto: Galerija Kvaka 22/Promo

Prva samostalna izložba mlade umetnice Teodore Nešković pod nazivom "Frendšip iz medžik" biće otvorena večeras u 19 časova u galeriji Kvaka 22.

Postavka „Frendšip iz medžik“, koja će trajati do 31. januara, sastoji od više likovnih celina koji se kreću od scenografije preko instalacija do crteža i slika.

Pred publikom će se naći radovi koji su nastali specijalno za prostor galerije Kvaka 22.

„Zašto crtać namenjen devojčicama, jedna velika reklama za plastične igračke, ima toliko verne, matore (konjine), muške fanove? Šta ih to privlači kod epizoda o nevinim dešavanjima, dilemama, dečijim problemima koji se uvek reše i imaju srećan kraj“, pita u tekstu za katalog izložbe Radomir Vranjković, napominjući da je infantilizacija sveprisutna danas, da je odrastanje stvar prošlosti, i da ne postoji način niti proces postajanja odrasle osobe.

– Večito smo u svetu mašte bez posledica i tegoba – zaključak je Vranjkovića u tekstu o postavci mlade umetnice.

Teodora Nešković, koja je rođena 2001. u Beogradu, trenutno je student treće godine Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, a prethodno je pohađala Školu za dizajn na smeru tehničar dizajna tekstila.

Pored slikarstva bavi se i vajarstvom korišćenjem silikonskih materijala, ali i animacijom, instalacijom i digitalnom grafikom.

Bonus video: Pikaso

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar