Foto: Warner Bros Collection / Everett / Profimedia

AMC je konačno objavio ceo trejler za seriju "Intervju sa vampirom", rađenu prema kultnom romanu En Rajs, po kojem je snimljen i čuveni film sa Tomom Kruzom, Bredom Pitom i Kirsten Danst. Kako su najavili, serija bi trebalo da debituje 2. oktobra.

Gotički horor roman En Rajs koja je preminula u decembru prošle godine, prvobitno je objavljen 1976. godine. U romanu je 200-godišnji vampir Louis de Pointe du Lac ispričao svoju krvavu životnu priču novinaru, posebno se fokusirajući na svoju priču sa vampirom koji ga je pretvorio – Lestatom i njegovom desetogodišnjom vampirskom „ćerkom“ Klaudijom, podseća „Varajeti“.

Foto: AMC Networks / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Knjiga je bila prva u nizu romana – poznatih kao „Vampirske hronike“ – usredsređenih prvenstveno na Lestata, a kasnije je adaptirana u kritički hvaljen i finansijski uspešan film u kojem glume Bred Pit, Tom Kruz i Kirsten Danst.

Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

AMC verzija „Intervjua sa vampirom“ je modernizovano prepričavanje priče, zajedno sa Erikom Bogosijanom koji intervjuiše Luisa, kojeg u seriji igra zvezda „Igre prestola“ Džejkob Anderson, za podkast. Pored Andersona, u ulozi Lestata će biti Sem Rid, dok Klaudiju tumači Bejli Bas.

Foto: AMC Networks / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Rolin Džons je adaptirao knjigu za televiziju, a izvršni je i producent sa Markom Džonsonom i Alanom Tejlorom, koji će režirati prve dve epizode ove gotičke horor priče.

Pored „Intervjua sa vampirom“, AMC takođe adaptira još jednu priču En Rajs „Lives of the Mayfair Witches“ iz 1990. godine, o porodici veštica. U seriji će glumiti Aleksandra Dadario kao glavni lik Rouan. Esta Spalding i Mišel Ešford su autorke i izvršne producentice serije.

Sedam epizoda prve sezone „Intervju sa vampirom“ biće premijerno prikazane na AMC i AMC+ 2. oktobra, odmah nakon premijere poslednjih epizoda „The Walking dead“.

Bonus video: Majstor horora Hičkok – svoje strahove pretvarao je u filmove

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar