Mihajlo Pantić Foto: dokumentacija Arhipelaga

Pisac Mihajlo Pantić dobitnik je Nagrade "Kočičeva knjiga" za ukupan književni opus, saopštila je Zadužbina "Petar Kočić".

Žiri u sastavu: književnici Nikola Vukolić (predsednik), Miljenko Jergović i Mladen Vesković, doneo je jednoglasnu odluku da nagrada „Kočićeva knjiga“ za 2022. godinu, dodeli književniku Mihajlu Pantiću.

„Danas Mihajlo Pantić predstavlja jedno od najznačajnijih imena našeg književnog prostora, i zašto ne reći i evropskog. Mislim da nema nikakve sumnje da je on svojim celokupnim višedecenijskim književnim radom na najbolji način obleežio protekli period u srpskoj književnosti. Kako sa svojim ranijim knjigama, tako i s najnovijim ne prestaje da iznenađuje našu javnost i očarava svoje čitaoce. Jednostavno rečeno, Mihajlo Pantić je stvorio raskošno književno delo po čemu je prepoznatljiv“, rekao je predsednik žirija Nikola Vukolić.

Nagrada „Kočićeva knjiga“ za 2022. godinu, koju dodeljuje Zadužbina Petar Kočić Banja Luka – Beograd, biće na svečano uručena dobitniku sredinom marta u Beogradu.

Bonus video: Mihajlo Pantić –  Ljude ne učim kako se piše, već kako se ne piše

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar