Foto: Pomo/Pozorištance Puž

Pozorište Puž raspisalo je konkurs na kome poziva sva pozorišta širom Srbije da konkurišu sa svojim predstavama, i budu dobitnici ove prestižne nagrade za najbolju pozorišnu režiju dečije predstave, koja nosi ime po rediteljki i suosnivaču Puža, Slobodanki Caci Aleksić.

Nagrada se dodeljuje režiji predstave za decu koja je na repertoaru profesionalnog pozorišta u Srbiji. Predlagači kandidata mogu biti profesionalna pozorišta, umetničke ustanove, udruženja i pojedinci – dramski umetnici i teatrolozi.

Ova nagrada se ne odnosi na režije lutkarskih predstava. Predloge poslati ili dostviti u formi video snimka uz pisano obrazloženje najkasnije do 10. 12. 2023. godine na adresu:

Pozorište Puž, Radoslava Grujića 21,  11000 Beograd, ili mejlom na adresu: [email protected]

Dosadašnji dobitnici Cacine nagrade su: Jug Radivojević (2021), Branislava Stefanović (2022) i Igor Damnjanović (2023).

Slobodanka Caca Aleksić (Beograd, 1941 — Beograd, 14. avgust 2019) bila je srpska pozorišna rediteljka. Diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Huga Klajna. Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim je režirala u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu. Bila ja prvi direktor (do 2005) i koosnivač Pozorišta Puž.

Bonus video: Počinje pozorišna sezona – Evo šta vas očekuje u pozorištancetu „Puž“ i drugim teatrima u prestonici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar