Kompanija Inbal Pinto Foto: Promo Beogradski festival igre

Beogradski festival igre trebalo je prvobitno da bude održan od 21. marta do 12. aprila, ali su izvođenja zbog epidemije koronavirusa pomerena za kraj aprila i jesen, saopštili su organizatori, pozivajući publiku da sačuvaju ulaznice.

Ansambl Njujork siti baleta trebalo je da nastupi juče i danas u Beogradu i Novom Sadu, u uvodu u 17. BFI, ali su plesači nakon nastupa u Budimpešti morali da se vrate zbog odluke američkih vlasti da zatvore granice za sve koji dolaze iz Evrope. Direktorka BFI Aja Jung navela je da je ipak uspela da sa ovim baletom dogovori nove datume, pa su nastupi plesača iz Njujorka planirani za 7. novembar u Srpskom narodnom pozorištu i dan kasnije u beogradskom Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Sledećeg meseca će, prema planu, publika u Beogradskom dramskom pozorištu moći da pogleda i predstavu „Biće sve gore i gore, prijatelju“ ansambla Voetvolk iz Antverpena, 21. aprila od 20 sati, a ostale predstave koje su ogranizatori uspeli da „vrate“ planirane su za septembar.

Drezden Frankfurt kompanija trebalo bi da nastupi sa Beogradskom filharmonijom i koreografijama Jakopa Godanija premijerno 17. septembra u Sava centru. Dva dana kasnije planiran je nastup argentinske truoe Un Poyo Rojo u BDP-u, a 20. septembra u SNP-u u Novom Sadu.

Kompanija Jakopa Alboma, Foto: Beogradski festival igre

 

Nastup trupe Body Trafic iz Los Anđelesa zakazan je za 20. septembar u Operi Madlenianum, a dan kasnije na maloj sceni novosadskog SNP-a.

Njujorčanin Džejson Semjuel Smit trebalo bi da 22. septembra od 20 sati pleše u Beogradskom dramskom pozorištu, a dan lasnije na maloj sceni novosadskog SNP-a.

Potvrđeni su i termini za kompaniju Inbal Pinto iz Tel Aviva, 23. septembra od 20 sati u BDP-u.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram