Od Kinga do Bajage – top 5 na Vulkanovom sajmu knjiga

Kultura 31. okt. 202011:53
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Zmajeve oči" Stivena Kinga, "Pun krug L. D. Trockog" Milana St. Protića, "Moja mračna Vanesa" Kejt Elizabet Rasel i slikovnice "Brojalica" Momčila Bajagića Bajage i "Ilustrovani bonton za najmlađe" Bojana Jokanovića najtraženiji su naslovi Vulkanovog sajma knjiga, navodi ovaj izdavač.

Roman Stivena Kinga „Zmajeve oči“ koji je majstor horora napisao osamdesetih godina objavljen je uoči Vulkanovog sajma knjiga, i odmah je postao najtraženiji naslov na manifestaciji održanoj u lancu knjižara ovog izdavača i produženog do sutra u onlajn formatu na njihovom sajtu, uz zadržane popuste od 30 odsto i besplatnu dostavu na kuću.

Foto: Promo/Vulkan

King u ovom romanu iz 1984. godine ponešto je drugačiji od onoga na šta su njegovi fanovi navikli. On piše „uzbudljivu priču o herojskim avanturama, o zmajevima i prinčevima, o tajanstvenim miševima i ljudima“.

Foto: Promo/Vulkan

Istoričar Milan St. Protić se nakon „Sinajskog jevanđelja“ upustio u pisanje još jednog istorijskog romana, nazvanog „Pun krug L. D. Trockog“. Uz portretisanje ruskog revolucionara Lava Trockog, u Protićevom romanu se odvija više priča, a „istorijski i fiktivni elementi isprepletani su tako da čitalac neće moći da razdvoji zbilju od izmaštanog“.

Foto: Promo/Vulkan

Roman „Moja mračna Vanesa“ Kejt Elizabet Rasel, bestseler sa liste „Njujork tajmsa“, preveden je na više od 30 jezika. Glavna junakinja romana Vanesa Vaj kao srednjoškolka se upustila u vezu sa profesorom, a 20 godina kasnije, kada istog profesora nekadašnja studentkinja optuži za seksualno zlostavljanje, ona očekuje i od Vanese da učini isto…

Foto: Promo/Vulkan

Na listi najtraženijih su i dve slikovnice. Poznata „Brojalica“ muzičara Momčila Bajagića Bajage, zamišljena kao edukativna igra za učenje brojeva sa izvrsnim ilustracijama Nemanje Ristića, privukla je jednako pažnju i najmlađih i njihovih roditelja.

Foto: Promo/Vulkan

Među pet najtraženijih naslova je i „Ilustrovani bonton za najmlađe“ u kojem je Bojan Jokanović, autor popularnih „100 Sizifovih pravopisnih pravila“, ovaj put opisao i kroz humora najmlađima približio neka od osnovnih pravila lepog ponašanja.

Komentari

Vaš komentar