Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Vratite glumcima kuću! Vratite deci Buhu", poručuje Glumačka organizacija Srbije u saopštenju u kojem se osvrće na problem pozorišta "Boško Buha" i glumaca koji se bore da ostanu na lokaciji na Trgu Republike.

– Glumačka organizacija Srbije podržava svoje kolege i sve zaposlene u pozorištu Boško Buha u borbi da vrate svoju scenu na Trgu svojoj publici. Zahtevamo da Grad Beograd, kao osnivač pozorišta, prihvati svoju odgovornost, naloži nadležnim organima da otklone pravno-imovinske „greške“ i da se što pre započne rekonstrukcija zgrade i scene „Boško Buha“ – poručili su iz Glumačke organizacije.

Glumačka organizacija Srbije broji oko 300 članova, među kojima su Svetlana Bojković, Vojin Ćetković, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Gorica Popović, Paulina Manov, Dragan Bjelogrlić, Milan Marić…

Direktorka i zastupnica ovog udruženja, dramska umetnica Jelena Ćuruvija Đurica objasnila je da je ova organizacija ujedinila velika imena glumačke scene s ciljem da ostvare svoja prava.

Bonus video: Olga Odanović o borbi za Boško Buha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar