Za istaknutu dramsku umetnicu Radu Đuričin (89), minula godina i dani koje je provela u bolnici zbog narušenog zdravstvenog stanja, sada su prošlost.

Glumica Rada Đuričin, kao dugogodišnja članica kluba Ladies of Wine, sinoć je na splavu svoje prijateljice Vesne Jugović, za koju govori da joj donela najviše radosti, blistala čitajući pesmu u slavu vina. I svima je, reklo bi se, laknulo kada su videli njen prepoznatljiv širok osmeh.

Rada Đuričin Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsećamo, poznata glumica je trebalo da zaigra u premijernoj podeli predstave „Iranska konferencija“ Ivana Viripajeva u režiji Ivane Vujić na Sceni „Raša Plaović“ u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Probe su dobro tekle, međutim na prvom izvođenju 9. marta, Đuričin se zarazila koronavirusom i u ulozi Filipa Rasmunsena zamenila ju je Vanja Milačić.

Virus je iskomplikovao njeno zdravstveno stanje, a mediji su pisali da je zbog simptoma akutnog moždanog udara smeštena na Odeljenje intenzivne nege Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“.

Iako je postojala sumnja da se zbog godina i dijagnoze neće u potpunosti oporaviti, glumica je pokazala da je neuništiva, kao i njena ljubav prema životu.

Bonus video: Kompozitorka Irena Popović Dragović o svojoj operi „Deca“

Komentari

Svi komentari (1)