Foto: Promo

“Pravi muškarac” je nagrada koja je nastala sa idejom da njeni dobitnici, bilo da su oni očevi, donosioci odluka ili društveni akteri, budu modeli ponašanja, uzori i pozitivni primeri muškosti mladićima i dečacima. Centar E8, koji je u svom dugogodišnjem radu prepoznat u društvu kao organizacija koja se bori protiv toksičnog maskuliniteta, ovu nagradu dodeljuje sedmi put, muškarcu koji je u prethodnom periodu prepoznat kao pozitivan uzor i primer muškosti mladićima i dečacima.

PROČITAJTE JOŠ

Pojedinac koji dobija ovo priznanje treba da bude neko ko se, u okviru svoje delatnosti, zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Da bi neko dobio nagradu, potrebno je da prođe kroz dva kruga selekcije. Na prvom mestu, potrebno je da ga građani i građanke, putem otvorenog konkursa, nominuju za nagradu. Od predloženih kandidata, odluku ko će dobiti nagradu donosi žiri koji čine svi prethodni dobitnici. A to su Marko Somborac, prvi dobitnik nagrade, zatim Saša Janković, Marčelo, Zoran Kesić, Renato Grbić i Branislav Trifunović – trenutni nosilac titule.

Nominacije traju do kraja meseca novembra, a sve što treba da uradite kako bi predložili svog „PRAVOG MUŠKARCA“ jeste da kliknete na ovaj LINK i predložite kandidata.

Nagrada će biti dodeljena 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava.

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Katarina Kaja Žutić Predstava je vreme i svet za sebe

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare