Vesna Trivalić u seriji "Senke nad Balkanom", Foto: Promo/Aleksandar Letić

Vesna Trivalić dobitnica je nagrade “Mija Aleksić - biti glumac” za 2021. godinu.

Istaknutu glumicu su za ovo priznanje predložili prethodni laureati Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić i Gordan Kičić, sapoštili su organizatori „Dana Mije Aleksića“ u Gornjem Milanovcu.

Manifestacija u čast velikana srpskog glumišta Milosava Mije Aleksića, umetnika rođenog u Gornjoj Crnući nadomak Gornjeg Milanovca, održava se od 2018. godine tokom septembra i oktobra.

„Mija Aleksić je slavnom glumačkom karijerom zadužio zavičaj da mu se na adekvatan način oduži i da kroz festivalsku manifestaciju stalno obnavlja sećanje na njega, a ujedno da na buduće generacije prenese taj neverovatni životni i glumački duh koji ga je pratio i koji je ukorenjen u kulturnom nasleđu srpskog naroda“, navode u Kulturnom centru Gornji Milanovac.

Dani Mije Aleksića .Foto: KCGM

Model manifestacije je, kako dodaju, utvrđen nakon višegodišnjih istraživanja karijere našeg velikog umetnika Mije Aleksića prilikom realizacije izložbe “Mija Aleksić – Biti glumac”, autora Bobana Stefanovića i sadrži nekoliko oblasti savremenog stvaralaštva: pozorišna umetnost, filmska umetnost, likovna i vizuelna umetnost, muzika, ali i oblasti kulturnog nasleđa koja se odnose na otkrivanje, prikupljanje, istraživanje, dokumentovanje kulturnog nasleđa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar