Kanda Kodža i Nebojša Foto: Gonzo

Veliki beogradski koncert i promocija novog albuma "Beton" grupe Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) održaće se u petak, 3. marta 2023. godine u 21 čas u Domu omladine Beograda.

Deveti studijski album predstavlja ovaj bend u punoj sviračkoj i autorskoj snazi. Tokom svog višedecenijskog postojanja članovi benda Kanda, Kodža i Nebojša postali su hroničari izuzetno nestabilnih društveno političkih okolnosti, dramatičnih smena vlasti, promena i istorije čiji se ciklusi na ovim prostorima sve češće ponavljaju. Kroz njihov kompletan repertoar možemo sagledati jedan životni vek proveden u velikom gradu.

Album pod nazivom „Beton“ je upravo sastavni deo pomenute priče i logičan je nastavak izdanja „Uskoro“ (2019). Samouvereno i bez zadrške bend je na novom albumu preneo sve koncertno iskustvo što novom izdanju daje živost i superiornu energičnost.

– Kako godine prolaze, čini mi se da je bend Kanda, Kodža i Nebojša odoleo svim iskušenjima kojima grupe sa ovih prostora bivaju izložene tokom svog postojanja. Nasuprot čestom nerazumevanju i ignorisanju medija – Kanda, Kodža i Nebojša su konačno svoji na svome, prepoznati širom regiona kao važna grupa sa ovih prostora. Novi album „Beton“ dokaz je da je ono što srce diktira važnije od svega drugog, a ovaj bend je uvek umeo da podeli sa publikom jake emocije, kao nijedan drugi. Sve je bilo samo pitanje vremena – izjavio je muzički novinar i recenzent Dragan Ambrozić.

Bonus video: Podcast „Život na srpskom“: Oliver Nektarijević   

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar