Pavle Čemerikić na premijeri filma "Sunce mamino" Foto: Filip Olćan

U punoj sali Mts Dvorane sinoć je održana premijera domaćeg filma „Sunce mamino“ reditelja i scenariste Koste Đorđevića, a publika je protagoniste i autorsku ekipu pozdravila burnim aplauzom.

Posebno su nagrađeni mladi glumci, nosioci vodećih uloga, Pavle Čemerikić, Alisa Radaković i Denis Murić, kao i Pavle Mensur i Tomislav Trifunović.

Alisa Radaković na premijeri filma „Sunce mamino“ Foto: Filip Olćan

Tinejdžerska ljubavna komedija „Sunce mamino“, koja je upakovana u ozbiljnu porodičnu dramu, prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji leto provodi usamljeno, tumarajući dvorištima i krovovima Beograda. Jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, jeste želja da smuva Anu (Alisa Radaković).

U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od majke, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu. Dok manevriše između ljubavi i smrti, pokrenuće čitav niz događaja, nerazjašnjenih odnosa i emocija.

Kosta Đorđević, reditelj filma “ Sunce mamino“ Foto: Filip Olćan

Podsetimo film „Sunce mamino“ svetsku premijeru imao je na Međunarodnom filmskom festivalu u Talinu. Nakon Beograda, film će biti prikazan i u Novom Sadu 14. februara u bioskopu Arena Cineplex, a potom 16.2. u Nišu, u bioskopu Cine Grand Delta Planet kada će i zaživeti na reperotaru ostalih domaćih bioskopa.

Bonus video: „Sunce mamino“ – film o porodičnim odnosima koji će kupiti svet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar