Foto: Ivan Dinić/Nova S

Nagrada "Žanka Stokić" biće svečano uručena dramskoj umetnici Tanji Bošković u nedelju, 8. maja u Narodnom pozorištu, saopšteno je iz ovog teatra.

Nagrada će Tanji Bošković biti dodeljena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, na svečanosti koja počinje u podne.

Priznanje „Žanka Stokić“ tradicionalno se dodeljuje aktivnim glumicama koje su svojom ličnošću, stvaralačkom zrelošću i bogatstvom umetničkog izraza obeležile pozorišni, filmski i televizijski život Srbije.

Kada je krajem prošle godine saopšteno da je novi laureat nagrade „Žanka Stokić“ Tanja Bošković je izjavila kako je veoma zahvalna, dodavši:

– Velika je i obaveza primiti takvu nagradu. Trebalo bi se setiti i Mire Stupice kojoj treba da budemo zahvalni jer je učinila sve da rehabilituje veliku Žanku koja je prokrčila put glumicama, o čemu se ne govori dovoljno.

Glumica je 18. po redu dobitnica nagrade koju tradicionalno dodeljuju Narodno pozorište, „Večernje novosti“ i Grad Požarevac. Priznanjem „Žanka Stokić“ do sada su ovenčane Đurđija Cvetić, Milena Dravić, Svetlana Bojković, Ružica Sokić, Radmila Živković, Jelisaveta Sablić, Gordana Đurđević Dimić, Dara Džokić, Mira Banjac, Mirjana Karanović, Gorica Popović, Ljiljana Blagojević, Anita Mančić, Ljiljana Stjepanović, Jasna Đuričić, Olga Odanović i Nataša Ninković.

Bonus video: Tanja Bošković o Ateljeu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar