Van Gogh, Van Gog, spot, nova pesma, novi spot, snimanje
Sa snimanja spota za pesmu "Kakvo divno veče" grupe Van Gog. Foto: Van Gogh Arhiva

Van Gog je za svoj 35. rođendan obradovao fanove spotom za pesmu "Kakvo divno veče",

Reč je o koji je o četvrtom spotu sa aktuelnog albuma „More bez obala“.

U režiji Dejana Senića, spot je tokom 2019. godine sniman na lokacijama Barske regije, Skadarskog jezera i prostoru solane, u ambijentu netaknute prirode. Kroz priču o cikličnosti života, članovi grupe Van Gog se slikom vraćaju na neka od mesta gde su kao deca provodili svoje letnje raspuste.

 

„Pravljenjem suptilne paralele prikazana je veza čoveka i prirode, ali i njihova sličnost. Upravo kao i priroda, tiha i mirna, iako iskonski snažna sila, odoleva zubu vremena, ostajući suštinski ista, tako se i čovek u svom životnom ciklusu, uprkos strujama i ‘brzini voza’ kojom ga život nosi, na kraju vraća na početak. U spotu je neprozaičnim i umetničkim kadrovima pažljivo oslikana prolaznost vremena, noseći svoj pečat kroz čitav životni ciklus, a koji se završava, ili možda opet počinje, pronalaženjem onog izgubljenog deteta u sebi“, navodi se u saopštenju grupe.

„S obzirom na to da živim na moru, naziv albuma `More bez obala` me je inspirisao da osmislim i uradim spot. Negde sam ranije pročitao da su Đule i Srba kao klinci provodili svoje letnje raspuste na moru duž cele Barske regije i hteo sam slikom da oživim njihova sećanja na vreme provedeno na letnjim raspustima. Od svih pesama sa albuma, odabrao sam `Kakvo divno veče` jer sam u njoj prepoznao magičnu, primorsku, a ujedno i vanvremensku atmosferu“, kazao je reditlej Dejan Senić, koji je prvi put radio spot za Van Gog.

Prema njegovim rečima, energija, raspoloženje i komplet atmosfera na snimanju bili su fenomenalni, a za njega je bilo i veliko zadovoljstvo sarađivati sa Đuletom, Srbom i Gagom.

Reditelj dodaje i da je posebno inspirativno bilo snimati decu, Teona i Anu, koji su se zaista zabavljali, tako da nije bilo potrebe za glumom, već su, kako kaže, samo ovekovečili njihovu istinsku, bezbrižnu dečiju energiju.

„Glumica Branka Otašević i basista grupe Van Gogh, Dragan Ivanović, glumili su ljubavni par srednje dobi i verno prikazali date emocije. Par u poznoj životnoj dobi predstavili su Vidosava i Savo Baranin, koji nas je nažalost, pre izvesnog vremena napustio“, rekao je Senić.

Album „More bez obala“ je svoju uspešnu regionalnu promociju doživeo 2019, a juna iste godine i beogradsku.

Koncertom u Trebinju 11. juna bend je započeo koncertnu turneju posle godinu i po pauze, nastale usled pandemije. Time je najavljena letnja, regionalna koncertna aktivnost, koja se nastavlja 25. juna koncertom u Skoplju, a u sklopu letnjeg Akustik festivala.

Komentari

Svi komentari (1)