Srđan Valjarević, Srdjan Valjarević, pisac, književnik, intervju
Srđan Valjarević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Beograd ima i neke tačke zla koje su kulturne tačke. Nacionalizam nije izmislio vlasnik privatne TV stanice. To su bile ubitačne stvari. Ta mesta su inače srž konzervativizma , a plus i nacionalizma, kaže u intervjuu za Nedeljnik Srđan Valjarević misleći između ostalog na bife Atelje 212 i Klub književnika.

„Odatle je sve krenulo. Ne baš sve u smislu zločina, ali odatle ideja o srpskom duhu, vraćanju identiteta, o Kosovu i tako dalje. Odatle je to krenulo. Ja sam se grozio tih mesta i nikad nisam hteo u njih da uđem. Što je važno kad pričamo o nekim važnim mestima za umetnost kao što je SKC. Pravile su se tamo odlične stvari, ali bilo je mrtvih puvala koliko nećeš. Pogledaj šta danas oni rade, o čemu pričaju? To su te mitomanije, urbane mitomanije“, kaže Valjarević za Nedeljnik.

„Klub književnika je leglo zla. Ne mislim na ovaj sad, na restoran, to je u redu, ko je književnik ili nije književnik,  a ima para, neka ide da jede. Tako je. To je ta najgora vrsta kiča od kojeg se nismo oporavili. I nije tačno da traje 30 godina. Ne, to traje 40 godina, samo što je prvih deset godina bilo uvod u onih groznih 30“, dodaje između ostalog Srđan Valjarević.

Bonus video: Georgiev: Dačić bez snage da skoči sa litice i da poleti!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare