Politika
Zgrada Politike Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Izložbe Žolta Kovača, Lane Vasiljević, Katarine Alempijević, Dragoslava Krnajskog, Sanje Latinović, diSTRUKTURE, Nemanje Lađića, Nikole Božovića, Nevene Hadži Jovančić i Dragane Žarevac ušle su u uži izbor za Politikinu nagradu za najbolju izložbu u 2022. godini, objavio je dnevni list "Politika".

Žolt Kovač nominovan je za izložbu „Povratak glupih slika“ u Galeriji Reflektor u Užicu, Lana Vasiljević za „Mnogougao“ u Galeriji „Novembar“ u Beogradu, Katarina Alempijević za izložbu „Kroz šumu“ u Galeriji „Haos“ u Beogradu, Dragoslav Krnajski za „Metamorfoze“ u Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu, Sanja Latinović za izložbu „Prepreka ili prag“ u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (MSUB).

diSTRUKTURA (Milan Bosnić i Milica Milićević) za izložbu „On the road“ u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, Nemanja Lađić za izložbu „Sigurna distanca“ u Salonu MSUB, Nikola Božović za „Samoupravne forme novog sveta“ u Muzeju grada Beograda, Nevena Hadži Jovančić za „Vrlo lični pogled na…“ u Muzeju Cepter i Dragana Žarevac za izložbu „Odgovor je u prevodu“ u Savremenoj galeriji u Subotici.

Politikinu nagradu za 2021. godinu dobio je Vladan Radovanović za izložbu “A galaksija okolo sija” u Hali 4 Beogradskog sajma, a u konkurenciji su bili i neki od ovogodišnjih kandidata – Dragana Žarevac i Žolt Kovač.

Među dobitnicima “Politikine” nagrade su i Zoran Naskovski (2020), Perica Donkov (2019), Gabriel Glid (2018), Mileta Prodanović (2017), Zdravko Joksimović (2016), umetnički par Doplgenger – Isidora Ilić i Boško Prostran (2015), Balint Sombati (2014), Čedomir Vasić (2013), Biljana Đurđević (2012), Nikola Džafo (2011), Bojan Bem (2010), Marija Dragojlović i Dragoljub Raša Todosijević (2009), Anica Vučetić (2008), Predrag Nešković (2007), Bora Iljovski (2006), Vladimir Perić (2005), Aleksandar Rafajlović (2004), Goranka Matić (2003)… Među ranijim dobitnicima su i Dušan Otašević, Ljubica Cuca Sokić, Milovan DeStil Marković…

Bonus video: Izložba Ervina Vurma u MSUB

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar