Predstava Uspavanka za Aleksiju Rajčić Foto: Marijana Janković/Narodno Pozorište

Predstava Narodnog pozorišta "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" uvršćena je, kao jedan od naših najreprezentativnijih komada, u selekciju kongresa IETM-a koji će biti održan u okviru ovogodišnjeg Bitefa, saopšteno je iz nacionalnog teatra.

Godišnji plenarni sastanak, odnosno kongres IETM-a, jedne od najstarijih i najvećih međunarodnih mreža za izvođačke umetnosti biće održan u okviru ovogodišnjeg Bitefa.

Predstojeći, 56. Bitef biće održan od 23. septembra do 2. oktobra.

Kongres, koji će od 28. septembra do 2. oktobra okupiti više od 500 eminentnih umetnika i profesionalaca iz celog sveta, predstavlja produkcijski najobimniji međunarodni skup u regionu.

Pored stručnih programa, gostima će biti prikazan presek najreprezentativnijih srpskih predstava (showcase) nastalih u prethodnoj sezoni u cilju razvoja međunarodne promocije savremenog pozorišnog stvaralaštva. Među tim komadima jeste i predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Uspavanka za Aleksiju Rajčić„, po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića, saopšteno je iz nacionalnog teatra.

Foto: Promo/Marijana Janković

U tom komadu, čija je premijera bila 30. aprila na Sceni „Raša Plaović“, naslovnu ulogu tumači Vanja Ejdus. U glumačkoj podeli su i Iva Milanović, Novak Radulović i Sara Ristić, Nevena Milošević, Vera Zečević, Mladen Lukić, Goran Milošević i Danijela Milošević.

Pozorištima će zahvaljujući ovom kongresu biti pružena prilika da razvijaju svoje delovanje na međunarodnom planu, a gostima da mapiraju scenu izvođačkih umetnosti u Srbiji i unaprede njenu vidljivost u svetskim okvirima, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Bojana Stefanović – Stižu nam nove snage u Narodno

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar