Lesli Filips Foto:Ray Tang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Britanski glumac Lesli Filips preminuo je u 98. godini, javili su ostrvski mediji.

Engleski glumac Lesli Filips umro je sinoć u snu, posle duge i teške bolesti, potvrdila je britanskim medijima umetnikova supruga Zara.

Rođen u Londonu 20. aprila 1924. godine, tokom karijere duge gotovo osam decenija, igrao je u više od 300 filmova, TV i radio serija. Pohađao je scensku školu Italia Conti Stage School, i tridesetih prvi put stupio na scenu. No, onda je buknuo Drugi svetski rat. I pune tri godine, od 1942-1945. bio je poručnik u britanskoj vojci.

Lesli Filips Foto:CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

– Bio je, jednostavno rečeno, pravo nacionalno blago. Ljudi su ga obožavali. Gde god da je došao ophrvali bi ga obožavaoci. Izgubila sam divnog supruga, a publika sjajnog šumena – saopštila je, kako je preneo BBC, Filipsova supruga Zara.

Mlađoj publici Filips je najpoznatiji po tome što je pozajmio glas Šeširu za razvrstavanje u blokbaster serijalu o Hariju Poteru. I svi obožavaoci pamte koliko je mlađani čarobnjak strepeo od odluka Šešira…

Lesli Filips je najpoznatiji po ulozi u serijalu filmova „Carry On“, koji su se snimali u Velikoj Britaniji između 1958. i 1978. godine. Iako je bio najpoznatiji po komičnim ulogama, nominovan je za Bafta nagradu za rolu u filmu „Venus“ iz 2006. godine u kojem je igrao pored Pitera O` Tula.

Takođe, igrao je i uz Anđelinu Džoli u filmu „Lara Kroft: Pljačkaš grobova“ iz 2001. godine.

Kada je napunio 90 godina preživeo je čak dva moždana udara.

Bonus video: Volt Dizni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar