Teofil Pančić I Radomir Mihajlović Točak Foto: Vesna Lalić, Lazar Novaković

Povodom tvrdnje kolumniste "Vremena" Teofila Pančića, da je grupa Smak "najužasnija muzička tvorevina", oglasilo se i "Udruženje Smakovci" iz Kragujevca.

„Ko je Teofil Pančić? Po čemu je poznat, nikad čula… Mogu da istaknem kao predsednica „Udruženja Smakovci“ Kragujevac i ćerka jednog od osnivača grupe Smak da svako ima pravo na svoje mišljenje- da mu se nešto dopada ili ne dopada. Ali mora da objasni šta je to što mu se ne dopada, pogotovu ako krene da blati nekog a nema nikakvih argumenata za to“, kaže za Nova.rs Ksenija Đerković, predsednica „Udruženja Smakovci“ i ćerka Slobodana Stojanovića Kepe, legendarnog bubnjara grupe Smak.

Ona dodaje da Teofil Pančić nije muzički edukovan, a samim tim ni kompetentan.

„On nije kompetentan u bilo kom smislu da uopšte govori o muzici a kamoli Smaku, koji je nedavno obeležio pola veka postojanja. Smak ne može svako da sluša i razume, samo ljudi sa posebnom emocijom. Smak nikada nije želeo da se dopadne svima već posebnima, sa istančanim ukusom. Tako da to samo govori o njemu. Članovi SMAK-a uopšte i ne znaju ko je ON… Tako da ih uopste ne pogađa njegovo mišljenje“, zaključuje Ksenija Đerković.

Podsetimo, sve je počelo kada je patrijarh Porfirije predstavljao svoju omiljenu listu pesama i izjavio da između ostalog voli pesmu „Šumadijski bluz“ grupe SMAK, posle čega je Teofil Pančić u svojoj kolumni, za SMAK napisao da je „davežni derivat rokenrola iz srbijanske provincije“.

Bonus video: Teofil Pančić, predsednik NIN-ovog žirija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare