Foto: Promo

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) apelovalo je danas da se suspenduju prozivanja, provokacije i pretnje kakvim su prethodnih dana bile izložene pojedine njihove kolege.

Kako je navedeno, takve prozivke „ne samo da nikom ne služe na čast, već dodatno zaoštravaju sukobe i podele koje su već teško snošljive“.

Iz UDUS-a su uputili poziv „svima onima koji su spremni da pokažu dobru volju“, da se uloži makar toliko truda da jedni drugima dopuste „podjednako pravo na različitost političkog stava“.

„Kao Udruženje koje u svom članstvu objedinjuje članove najrazličitijih političkih stavova i uverenja, najpre naglašavamo i insistiramo na tome da ovaj apel nije zauzimanje nijedne političke strane“, kaže se u saopštenju.

Udruženje je izrazilo „duboko žaljenje zbog činjenice da је nesreća bez presedana, od koje svi zajedno još dolazimo do daha, postala povod da dodatno jedni drugima zledimo ionako već preteške rane“.

„Smatramo da ono što ne bi smelo da bude sporno jeste da u žalosti nad istom ranom, i u borbi protiv nasilja, moramo biti saglasni“, ističu iz UDUS-a.

U saopštenju se dodaje da se nadaju da će njihov apel biti primljen kao „dobronamerna odgovornost UDUS-a, a u ime sveopšteg opstanka i ozdravljenja“.

„Pozivamo sve da dostojno ožalimo ovaj zajednički nemerljivi gubitak, da svi prihvatimo deo svoje odgovornosti i da učinimo sve da do ovakvog stradanja i nasilja više nikada ne dođe“; kaže se u saopštenju.

Bonus video: Četvrti protest protiv nasilja u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar