Alek Boldvin i Met Hačins Alec Baldwin Matt Hutchins
Alek Boldvin i Met Hačins Foto: Dsanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Krivična prijava je "na stolu" u slučaju pucanja  Aleka Boldvina, kaže tužilac, pošto se ispostavilo da je ekipa filma koristila Alekov pištolj sa pravom municijom da gađa limenku, i to samo nekoliko sati pre tragične smrti na setu.

Pravni spisi otkrivaju da je Boldvin uperio pištolj u kameru tokom probe na setu u Santa Feu. Zatim je opalio ubivši snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu, piše „DejliMejl“. Okružni tužilac Santa Fea Meri Kalmalk- Altvis tvrdi da nije iskjučena krivična prijava.

Izjave pod zakletvom navode da je pištolj bio predat Boldvinu i rečeno mu je da je ispražnjen. Oružje je bilo jedno od tri rekvizita koje je pripremila filmska oružarka, početnica Hana Gutijerez Rid.

Jedan od članova ekipe otkrio je da postoji fotografija sa snimanja od tog dana na kojoj Hačinsova drži kameru a Boldvin  stoji u kostimu okružen članovima ekipe u crkvenoj atmosferi. Okružna tužiteljka je sada otkrila da je oružje upotrebljeno u incidentu legitiman i prikladan pištolj iz antičke ere a ne filmski rekvizit.

Poslednja fotografija sa seta na kojem je Alek Boldvin usmrtio direktoricu fotografije Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Prvi pomoćnik režisera Dejvid Hols je ranije rekao članovima ekipe da je revolver kojim rukuje Boldvin, glavni glumac i producent filma, bio „hladni pištolj“, termin koji filmski stvaraoci koriste da naznače da je pištolj bezbedan za upotrebu i da nije napunjen  bojevom municijom.

Tužilac je dodao da je na snimanju pronađena „ogromna količina metaka“ i da je potrebna istraga o vrsti te municije. 

Slede izveštaji da su pištolj kojim je 63-godišnji glumac slučajno ubio Hačinsovu koristili članovi ekipe da pucaju u limenke piva samo nekoliko sati pre incidenta.

Prema insajderu koji je poznavao set, nekoliko članova ekipe na setu je ujutro nakon incidenta izvadilo nekoliko rekvizita da bi krenuli u „škljocanje“ – hobi u kojem ljudi pucaju u limenke piva bojevom municijom kako bi im brže prošlo vreme.

Bonus video: Tihomir Stanić o protestima antivaksera, korona realnosti i Aleku Boldvinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar