Foto: Promo/Novosadsko pozorište

Nagrade "Borisav Stanković" za najbolju predstavu u celini, za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu, stručni žiri 41. Borinih pozorišnih dana dodelio je ansamblu predstave "Ana Karenjina" u produkciji Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz, koju je režirao Dejan Projkovski, saopštio je organizator.

Najbolja predstava po oceni publike je „Ako dugo gledaš u ponor“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Foto: Pozorište Bora Stanković

Stručni žiri u kojem su bili glumica Milena Pavlović, teatrolog Zoran Maksimović i pozorišni reditelj Vladimir Lazić, odlučili su da nagrada za najbolju mušku ulogu ode u ruke Arpadu Mesarošu, koji je u pomenutom komadu Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz igrao Vronskog, dok je nagradu za najbolju žensku ulogu dobila njegova partnerka na sceni Marta Bereš.

Nagradu „Borisav Stanković“ za dramaturgiju dobio je ansambl Regionalnog pozorišta Novi Pazar i Zlatko Paković, za dramatizaciju romana „Ako dugo gledaš u ponor“ Enesa Halilovića.

Predstava „Ako dugo gledaš u ponor“ u režiji Zlatka Pakovića je takođe bila najbolja po oceni publike, te će ansambl dobiti nagradu koja od ove godine nosi ime Radoslava Radivojevića, dugogodišnjeg direktora vranjskog teatra i utemeljivača pozorišnog festivala.

Večeras će u čast nagrađenih biti izveden komad „Placebo“ Narodnog pozorišta Priština, čime će festival koji je ove godine održan pod sloganom „Od Sofke do Nejre“ biti i zvanično završen. Iako je prvobitan plan bio da vranjsko Pozorište tokom festivala ima premijeru, predstavu „Okamenjeno more“ u režiji Stevana Bodrože, zbog zaražavanja dela ansambla u jeku završnih priprema i proba, premijera je odložena za novembar.

Bonus video: Vreme zla – priča o …. – gosti Nebojša Dugalić, Isidora Simijonović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar