Foto: Promo/ ArtLink festival

Tri brata iz Bratislave - Ondrej i Roman Janoška koji sviraju violinu i František Janoška za klavirom, kao i njihovog zet Julius Darvas iz Konstance na kontrabasu čine Ansambl "Janoška" koji će nastupiti na otvaranju sezone regionalnog Art Link Festivala na Beogradskoj tvrđavi 25.juna.

Uz tematski okvir festivala „Zvuk vode“, ističe se da će koncerti biti priređeni u veličanstvenom ambijentu najpoznatijih tvrđava našeg regiona, to sloganu „Festivalski gradovi, umetnici za prirodu“ daje dodatni šarm i opravdanost.

Nastojeći da ukaže na važnost obnovljivosti rečnih tokova i spomeničnog nasleđa, Art Link želi da u ovim posebnim ambijentima kroz muziku iznova oplemeni iskustvo slušalaca novim zvučnim izrazima.

Spomenuti Janoška stil, koji nije nikada samo površna virtuoznost „već i brzo zapaljivi muzički dijalog u kome svi članovi ansambla i publika sudeluju kroz kreativnu interakciju“ doneo je umetnicima pozive za saradnju od strane velikana svetske umetničke scene poput Ane Netrebko, Al Žaroa, Bobija Mekferina, Huana Dijega Floresa, Brajana Meknajta, Julijana Rahlina, Rendija Njumena, Birelija Lagrena i Lalo Žifrina.

„Ansambl Janoška jedna je od najoriginalnijih grupa izuzetno talentovanih muzičara, koji su krajnje jedinstveni u izvođenju klasične muzike, džeza, Latino muzike i drugih žanrova. Njihova inspiracija je neiscrpna i zaslužuje pažnju i entuzijazam od strane svih“, o Janoški je rekao čuveni holivudski kompozitor Lalo Šifrin.

Bonus video: Luna Park grafiti Beograd TKV umetnost Dorćol Platz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar