Foto:promo/Uroš Žunić ltummy

Grupa Orthodox Celts ponovo će okupiti svoju vernu publiku da zajedno proslave Dan Svetog Patrika! Omiljeni "sprski Irci" vraćaju se 17. marta u salu Amerikana Doma omladine gde će održati veliki beogradski koncert, na kojem će izvesti dobro poznate hitove iz svoje duge i uspešne karijere, ali i započeti obeležavanje 30. rođendana benda.

Grupa Orthodox Celts osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su već 1993, te nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u srpskom rokenrolu – Kelti su jedini bend koji od svog nastanka svake godine na isti dan održava koncert.

Frontmen benda, Aca Seltik, povodom predstojećeg koncerta kaže:

– Sedamnaestog marta biće pune tri godine otkako nismo svirali naš najvažniji koncert i otkad nismo proslavili naš najvažniji praznik. Sve što se događalo za tih više od 1.000 dana, ali i neki događaji pre toga, su nas naučili da nikada ne možemo sa sigurnošću da znamo šta sutra donosi. Ali, zato znamo da je sada, posle svega, svaki trenutak koji živimo u sadašnjosti neprocenjiv i da svaki koncert, uvek i svuda, a naročito na Dan Svetog Patrika, mora da bude najbolji ikada i da se svako od nas, koji to doživljavamo kao neodvojivi deo sebe, raduje kao nikada to tada. I na bini i ispred nje. Vidimo se u Domu omladine Beograda 17. marta, da zajedno započnemo proslavu tridesetogodišnjice Kelta. Srećan nam svima Saint Patrick’s Day!

Beer fest, Bir fest, drugo veče
Aca Seltik Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prvi album, pod nazivom „Orthodox Celts“ objavili su 1994. godine, a 2001. je reizdat uz šest bonus pesama. Nizali su se „The Celts Strike Again“ (1996), „Green Roses“ (1999), „A Moment Like the Longest Day“ (2002), „One, Two“ (2007) i „Many Mouths Shut!“ (2017). Svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom, oduševljavaju već generacije slušalaca.

Negujući tradiciju irske muzike, autentičan stil i blizak odnos sa fanovima, Kelti predstavljaju prepoznatljiv i jedinstven muzički fenomen na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svakim nastupom, a armija obožavalaca osim muzike prati i njihov imidž.

Foto:promo

Koncert će biti organizovan uz poštovanje svih važećih epidemioloških mera, koje su propisane od strane nadležnih organa.

Bonus video: Aca Seltik